Meteen naar de inhoud

Zilte Zaligheden

De smaak van het zilte water en het boerenland komt nergens beter tot zijn recht dan dichtbij deze elementen zelf. Aan het water je broodje eten en de fles ontkurken. Eerlijk en puur. Vul een picknickmand met de vruchten van land en zee en laat je verassen door een stil plekje in de natuur.
Laat je jezelf liever bedienen? In Tholen wemelt het van de leuke cafeetjes en verrassende restaurantjes. De vier seizoenen en het ritme van de zee bepalen de menukaart. De keuken maakt er vaak dankbaar gebruik van de locale ingrediënten.
Als voorgerecht kies je Zeeuwse vissoep of een portie garnalen. Het hoofdgerecht bestaat uit kreeft die rechtsreeks vanuit de Oosterschelde komt. Neem er een portie zilte zeekraal bij en je hebt Zeeland letterlijk op je bord.
Wie door het Zeeuwse landschap rijdt kan de smaak van het boerenland snel leren
kennen. Van de weidse aardappelvelden en groene boomgaarden, je kunt het zo gek niet bedenken of de producten worden wel aan huis verkocht. Om de vijfhonderd meter staat wel zo’n zelfgemaakt reclamebord waarop de boer zijn waar aanprijst. En waar je ook komt, altijd is daar die Zeeuwse bolus. In elke bakkerszaak, op elke markt, je kunt er niet omheen. Plakhanden zijn niet te voorkomen, maar zodra je deze lekkernij proeft, neem je dat ongemak op de koop toe.