Meteen naar de inhoud

Zwemmen en vissen

Zwemmen en vissen
In luwe hoekjes van de Oosterschelde liggen kleine, knusse strandjes maar ook langs de diverse dijken kun je heerlijk zwemmen, snorkelen of gewoon pootje baden. Hoewel men bedacht moet zijn op stroming, stenen en schelpen aan de waterkant is het zoute water heerlijk verfrissend en gezond.
In de wateren op Tholen zwem je nooit alleen, Je deelt het water met bot, schol, schar, paling, zeebaars, makreel, geep en ga zo maar door. Hengelen kan vanaf de boot of vanaf de kilometers lange zeedijken.
Het zuivere Oosterscheldewater is een voedselrijk milieu, waar je mooie gezonde vissen aan de haak kunt slaan. Vissen op of aan de oever van de Oosterschelde is uitdagend en heeft bijzondere charmes. Het geeft een intens gevoel van vrijheid en verbondenheid met de natuur. Het sportvissen is, net als overal, ook hier aan regels gebonden. Het gemeentehuis en de VVV-kantoren kunnen informatie geven over de benodigde vergunningen (in de Oosterschelde kun je zonder visvergunning terecht). Bij de VVV zijn spitvergunningen (sportvisaktes moet je bij het postkantoor kopen) en adressen verkrijgbaar van schippers die met sportvissers de zee op gaan.