Gemaakt op 23 december 2009 · Hoort bij Stad en dorp

Het eiland Tholen is met zijn pittoreske stadjes en dorpjes een bijzonder eiland. De vele bloemdijken en de smalle polderweggetjes maken het gebied aantrekkelijk voor fietsers en wandelaars. De ruim veertig kilometer lange zeewering beschermt het land al decennia lang tegen het water. Bij watersporters en vissers is de Oosterschelde en daarmee het eiland Tholen, enorm in trek. Door de verbindingen via de Philipsdam, Oesterdam en drie bruggen is het eiland Tholen goed bereikbaar met het vaste land. Naast Tholen Stad kent het eiland Tholen nog 6 kernen waaronder smalstad Sint Maartensdijk en ook Oud-Vossemeer bekend als de plaats waar de voorouders van president Rooseveld vandaan kwamen. Het vier vrijhedenmonument in het centrum herinnert ons hieraan.